tiistai 2. huhtikuuta 2019

Kuulumisia

Tervehdys!

Kylläpäs on taas päivät kuluneet hurjaa vauhtia, mutta silti tuntuu siltä, että laskettu aika ei koita koskaan! Eilen alkoi raskausviikko 39! Laskettuun aikaan on siis enää alle 2 viikkoa. On kyllä kova jännitys, mutta odotus on niin suuri, että tuntuu tuohon 15.4. olevan vielä ikuisuus. Ja pahoin veikkaan, että raskauteni menee yli lasketun ajan. Ei ole ollut vielä pienintäkään merkkiä siitä, että tämä vauva haluisi ulkomaailmaan. 

On ruvennut olo käymään jo melko tukalaksi. Jopa sukkien laitto on koitunut melkoiseksi työmaaksi.. hah. Saati öiset vessareissut. Nosturille olisi käyttöä, jotta sängystä ylös pääseminen sujuisi nokkelammin. Pari viikkoa sitten nautein vielä lenkkeilystä ja teinkin noin tunnin mittaisia suht reippaita kävelylenkkejä. Tähän on nyt tullut muutos. Jos lähden kovin vauhdikkaasti kävelylle, iskee vasemmalle puolelle vatsaan jäätävä pistävä kipu ja se ei lopu ennen kuin pääsee lepäämään. Myös alaselkä on ruvennut vihoittelemaan ja jalat puutuvat reippaista lenkeistä. Olen nyt siis joutunut jättämään urheilun lähes kokonaan. Hieman olen yrittänyt pientä ulkoilua harrastaa ja käydä pienillä happihyppelyillä. Ulkona on kevät ruvennut näyttäytymään ja on ollut useita ihania aurinkoisia päiviä, joten kyllä olisi mukava nauttia noista kevätilmoista hieman enemmänkin. Innolla odotan sitä, kun pääsee vaunuilemaan! Toivottavasti siihen ei menisi enää kovin kauaa. 

Mitenkä minä sitten tämän kaiken vapaa-aikani kulutan? Kotona yritän vielä touhuta parhaani mukaan ja tykkäänkin siivota muutaman kerran viikossa ja pitää kotia siistissä kunnossa. Päikkäreitä olen ruvennut harrastelemaan, kun yöunet ovat jääneet hieman vähäisille. Yritän nyt lepäillä mahdollisimman paljon, koska pian se ei ehkä ole enää niin itsestäänselvyys. 

Käsitöitä olen edelleen jatkanut. Hieman sekin on koitunut välillä hankalaksi, kun ylävatsani ei pidä pitkään istumisesta, vaan kipeytyy ja tulee todella herkäksi, jos liian pitkään istuskelen. Se on ollut tässä jo pidemmän aikaa inhottava vaiva. Kavereita on ollut myös ihana treffailla ja vaihdella kuulumisia heidän kanssaan. Myös omien ja mieheni vanhempien luona on tullut vietettyä aikaa. Eiköhän tässä jotenkin aika saada kulumaan. 

Tähän voisin vielä hieman kirjoittaa vaivoista, jotka ovat minua tässä loppuraskaudessa vaivainneet:

           - Mainitsemani ylävatsakipu/särky on ehdottomasti inhottavin vaiva
           - Erilaiset selkäkivut
           - Jalkojen turpoaminen
           - Vessassa ravaaminen öisin
           - Jalkojen puutuminen
           - Lenkkeillessä vatsan kova särky


Noita norsuja on niin kiva virkata, että tein vielä turvakaukaloonkin norsulelun!


Kaverin tyttövauvalle myös.. haha.


Minulla oli jäänyt ylimääräistä vaaleanpunaista villalankaa, joten kudoin pienet villasukat myös. Taitaa nämäkin mennä lahjaksi värinsä perusteella. Vaikka eihän sillä värillä pitäisi niin merkitystä olla.


Tälläsen maukkaan piirakan tein myös yks päivä! En ole todellakaan hyvä leipuri, mutta tää Omar-piirakka oli ihan älyttömän hyvää ja ihan älyttömän helppo tehä! Ohjeen löysin Kotivinkki-lehdestä. 

Kotimme olen yrittänyt pitää mahdollisimman siistinä. Olen myös usein ostanut neilikoita keittiön pöydälle. Ne piristävät ihanasti ja kestävät yllättävän pitkään!

Viime viikolla muuten käytiin otattamassa meistä raskausajan kuvia! Hyvä ystäväni opiskelee valokuvaajaksi ja hän ikuisti meidät kuviin. Uskon, että niistä tuli ihania <3 Yhden kuvan jo sainkin häneltä ja lisäsin sen Instagrammiini. Ehkä tällä viikolla saadaan lisää valmiita kuvia :) Mahdollisesti voin niitä lisätä myös tänne blogin puolelle.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti